40 gram (kering) cili kering, direndam hingga lembut & ditoskan
1 inci lengkuas
1 inci halia
¼ cawan air
2 tangkai serai, diketuk
2 helai daun pandan, disimpul
2 sudu besar serbuk ketumbar
B
500 gram ayam dipotong dadu, campuran dada / bahagian atas paha
50 ml air
¼ cawan sos tomato
150 gram Lactel Yogurt ‘Set’ Asli
1 ½ sudu besar MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar air mawar / ros
2 biji tomato, dipotong berbaji
Cara memasak
1
Tumis bahan-bahan di dalam kuali sehingga pecah minyak.
2
Masukkan serbuk ketumbar dan kacau rata.
3
Masukkan ayam, kacau sehingga ayam separuh masak.
4
Masukkan air, sos tomato, serai dan daun pandan.
5
Renih selama 15 minit dengan api sederhana dan sehingga ayam masak
6
Tambah air mawar dan tomato. Renih selama 5 minit atau sehingga empuk.
Kami menggunakan cookies untuk memastikan kami memberi anda pengalaman terbaik di laman web kami. Jika anda terus menggunakan laman web ini, kami akan mengandaikan bahawa anda gembira dengannya.